• Turun musiikkijuhlat – Åbo musikfestspel

  tmjkuva4

  Lue tästä projektin blogia.

  Turun musiikkijuhlat tarjoavat paitsi suuria orkesterikonsertteja Konserttitalossa tai tunnelmallisempia kamarikonsertteja Tuomiokirkossa tai Sigyn-salissa, myös pienempiä, kaupunkiin levittäytyviä produktioita. Musiikin vieminen paikallisyhteisön keskelle koko musiikkijuhlien ajan onkin musiikkijuhlilla kasvava trendi tulevaisuudessa.

  Huolimatta festivaalin pitkästä iästä, on musiikkijuhlien tunnettuus ns. valtayleisön piirissä heikompi kuin vaikka Savonlinnan Oopperajuhlien tai Helsingin Juhlaviikkojen (omilla alueillaan tai kansallisesti) tai Ruisrockilla ja Flow-festivaalilla. Festivaalin ns. oma yleisö löytää vuosittain, mutta festivaali haluaa houkutella entistä enemmän uutta yleisöä ja tehdä musiikkijuhlista kaikkien turkulaisten tapahtuman.

  turunmj

  Tämän innovaatioprojektin tavoitteena on nostaa Turun musiikkijuhlien huomioarvoa erityisesti paikallisyhteisön keskuudessa. Huomioarvoa voidaan nostaa personoidusti sekä yksittäisten konserttien ja muiden produktioiden osalta tai koko tapahtuman osalta. Musiikkijuhlien huomioarvoa voidaan nostaa esimerkiksi kehittämällä markkinointitarkoitukseen mobiililaitteelle ladattava sovellus. Sovelluksen tarkoituksena on saada paikallisyhteisön jäsen tai muu paikalla olija huomaamaan, että lähistöllä on tai on tulossa henkilöä kiinnostava konsertti tai muu tapahtuma. Markkinointitarkoitukseen kehitettävän sovelluksen tulee olla helppokäyttöinen ja houkutteleva. Sovelluksen tulee sisällöltään sekä visuaaliselta ilmeeltään noudattaa Turun Musiikkijuhlien laadukasta ja uskottavaa brändiä. Mobiilisovelluksen toteutuksessa hyödynnetään geolokaatioon perustuvaa teknologiaa, esimerkiksi GPS-paikannusta.

  Turun musiikkijuhlat on nyt julkistanut kolme konserttia ensi vuodelta. Niistä erityisesti Waltteri Torikka Trion konsertti Turun Taiteiden yössä 18.8.2016 Tuomiokirkossa voisi olla yksittäinen konsertti, jota yritetään nostaa.


  Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty musiikkifestivaali, joka on perustettu vuonna 1960. Kesän 2016 festivaali järjestään 11.-20. elokuuta ja se on järjestyksessään 57. festivaali. Musiikkijuhlat järjestetään kerran vuodessa elokuussa ja ne kestävät vuodesta riippuen keskimäärin 10-16 päivää. Festivaalin ytimessä on klassinen musiikki (orkesterikonsertit, ooppera, resitaalit ja kamarimusiikki), mutta myös muut musiikinlajit, kuten jazz, maailmanmusiikki tai folk ovat tärkeitä. Musiikkia yhdistetään myös muihin taiteenlajeihin, kuten tanssiin, teatteriin, kirjallisuuteen tai vaikka sirkukseen.

  Turun musiikkijuhlat on tunnettu ja kansallisesti sekä kansainvälisestikin arvostettu brändi. Kesällä 2015 itävaltalainen Festspiele Magazin rankkasi Turun musiikkijuhlat maailman merkittävimpien yleismusiikkifestivaalin joukossa sijalle 17. Kuhmon Kamarimusiikki oli sijalla 14. Linnafestivaalien joukossa Savonlinnan Oopperajuhlat oli sijalla 2. Muita suomalaisfestivaaleja ei tällä maailman parhaiden klassisen musiikin festivaalien listalla ollut lainkaan.

  UP